Kipspiesjes met abrikoos en rijstsalade

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst gaar en laat afkoelen.
  • 2 Snij de kip in 12 blokjes. Meng de cajunkruiden met het citroensap, 2 el olijfolie en de marsala. Schep er de kip door en laat ze 15 minuten marineren in de koelkast.
  • 3 Schil de ananas en verwijder de kern. Snij hem in blokjes. Spoel de komkommer en de radijsjes. Snij de komkommer in blokjes en de radijsjes in kwartjes.
  • 4 Meng de rijst met de ananas, de komkommer, de radijsjes, de rozijnen en de munt. Roer een dressing van 3 eetlepels maïsolie, 1 eetlepel wittewijnazijn, peper en zout. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • 5 Omwikkel elke abrikoos met een plakje spek. Prik afwisselend de abrikozen en blokjes kip op spiesjes. Bestrijk ze met olijfolie en gril ze goudbruin. Serveer met de rijstsalade.

Kipspiesjes met abrikoos en rijstsalade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Rozerode rijstsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Indische kipspiesjes
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipspiesjes met speculaaskruidenmarinade
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsaté
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipspiesen met zoete tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept