1 Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer 1 aubergine, leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en grof zeezout. Zet in de oven tot de schil zwart wordt. Laat afkoelen en lepel er het vruchtvlees uit.
2 Pel en snipper de ui. Schil de andere aubergine en snij in blokjes. Roerbak ze samen met de ui in olijfolie. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
3 Doe de aubergineblokjes samen met het uitgelepelde vruchtvlees in de blender en mix. Leng eventueel aan met olijfolie tot een gladde puree. Breng op smaak met tahin, peper, zout en enkele druppels citroensap.
4 Spoel en droog de spinazie, de courgette en de peultjes. Snij de courgette in kleine blokjes en de peultjes in fijne reepjes.
5 Meng 3 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels ras el hanout. Gril de lamskoteletjes goudbruin en besprenkel ze met de kruidenolie. Serveer ze met de groenten, de auberginepuree, de spinazie en de geitenkaas.
Lamskoteletjes met puree van aubergines is een recept van Libelle Lekker