Torentje van geitenkaas met appel en pata negra

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel en droog de rucola. Snij de geitenkaas in plakjes. Halveer de plakjes ham.
  • 2 Spoel de appelen maar schil ze niet. Haal er met een appelboor het klokhuis uit. Snij ze in plakjes. Meng het citroensap met dezelfde hoeveelheid water en schenk over de appelplakjes.
  • 3 Roer een dressing van de maïsolie, de notenolie, de frambozenazijn en de honing. Schep er de bieslookringetjes door en kruid bij met peper en zout.
  • 4 Verdeel de rucola over de borden. Leg in het midden een plakje appel, daarop een plakje ham, en dan een plakje geitenkaas. Herhaal nog 3 keer.
  • 5 Bestrooi de torentjes met pijnboompitten en lepel er de dressing bij. Werk af met bieslook.

Torentje van geitenkaas met appel en pata negra is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vijgen en dadels met mascarpone
20 min Snack
Bekijk recept
Christer’s Toasts met ‘Mexican BBQ Mushrooms’
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Filet pur van pata negra op lage temperatuur, lauwe salade van linzen en zwarte olijven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van asperges en artisjokken met ham
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Muesli-ijstorentjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Torentje van mozzarella en Galliaham
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sandwich torentje met rosbief
25 min -
Bekijk recept