Tomaat met zalm

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Pel ze en haal de dooier eruit. Plet het eigeel en snij het eiwit fijn.
  • 2 Laat de zalm uitlekken. Verwijder indien nodig vel en graten. Verkruimel de zalm.
  • 3 Pel de tomaten, snij het kapje eraf en hol ze voorzichtig uit met een lepeltje. Laat ze ondersteboven uitlekken. Snij de lente-uien in ringetjes. Snij de sla in fijne reepjes.
  • 4 Hou wat van het eiwit en -geel apart en meng de rest met de zalm, de lente-ui en de mayonaise. Breng op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak.
  • 5 Verdeel de sla over vier bordjes en zet op elk bord een uitgeholde tomaat. Vul de tomaten met het zalmmengsel. Bestrooi met de rest van het ei en serveer meteen. Lekker met een stukje toast.

Tomaat met zalm is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept