1 Verwarm de oven voor op 100°C. Wrijf de spareribs in met de barbecuerub en leg ze in een ovenschaal. Schuif ze 2 uur in de oven, maar keer ze halverwege om.
2 Meng alle ingrediënten voor de marinade: de knoflook, ui, gember, ketchup, suikerstroop, graanmosterd, chilisaus, worcestershiresaus en de peperbolletjes. Wentel er de spareribs door, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn. Dek af en zet een nacht koel weg.
3 Schil de zoete aardappelen en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet af, laat afkoelen en snij in partjes.
4 Spoel het pepertje, verwijder de zaadjes en snij het in ringen. Week de rozijnen in lauw water.
5 Meng de aardappelen met de koriander, chilipeper, rozijnen en het limoensap. Kruid eventueel bij met peper en zout. Werk af met radijsscheutjes.
6 Gril de spareribs goudbruin. Serveer ze met de aardappelsalade en de waterkers.
Gemarineerde ribbetjes met zoete aardappelsalade is een recept van Libelle Lekker