Spek met caesarsalade en broodcroutons

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de ansjovis uitlekken. Spoel en droog de sla en de kervel.
  • 2 Pluk het brood in stukjes, besprenkel ze met olijfolie en doe ze in een ovenschaal. Zet in de oven tot ze krokant zijn.
  • 3 Pel en pers de knoflook. Meng met de eidooiers, 3 ansjovisfilets en de geraspte parmezaan. Mix met de staafmixer. Schenk er de maïs- en olijfolie bij en mix tot een dressing. Breng op smaak met peper.
  • 4 Snij de sla in stukjes en meng met de broodcroutons, kervel en de rest van de ansjovis.
  • 5 Bak het spek op de barbecue. Serveer het met de salade en werk af met de parmezaandressing, bieslooksnippers en grof zeezout.

Spek met caesarsalade en broodcroutons is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Maaltijdsalade van kip, appel en bleekselderij
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenreepjes met bruine champignons, salie en jeneversaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokkelsoep met witbier en zomerse salade met oesters
30 min-
Bekijk recept
Broodcroutons Met Ham En Kaas
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept