1 Snij 4 teentjes knoflook in heel dunne plakjes. De andere 4 teentjes snipper je fijn. Halveer één pepertje in de lengte en verwijder de zaadjes. Hak het pepertje fijn. Haal de zaadjes uit de overige chilipepers en hak deze grof.
2 Maak 4 à 5 kleine inkepingen aan 1 kant van elke biefstuk. Snij de knoflook in heel dunne plakjes en duw ze in de inkepingen.
3 Meng het fijngehakte pepertje met de olie en het zout. Laat de biefstukken minstens 30 minuten marineren in de olie.
4 Stamp de grofgesneden pepers fijn in een vijzel, samen met het grof zout. Breng de rijstazijn en de suiker met 150 ml water aan de kook en laat tot siroopdikte inkoken. Fruit de gesnipperde knoflook aan in de olie, doe er de pepertjespasta en de azijnsiroop bij en roer om. Doe er de blokjes tomaat bij. Roer om en laat even doorwarmen.
5 Bak het vlees op de barbecue of in de grillpan. Serveer met de chili-tomatensaus, een slaatje en een aardappel in de schil.
Gegrilde biefstuk met chili-tomatensaus is een recept van Libelle Lekker