1 Maak de boontjes schoon en snij ze schuin doormidden. Halveer de aardappeltjes.
2 Kook de boontjes 10 minuten in gezouten water zonder deksel, giet af, laat schrikken onder koud water en laat uitlekken.
3 Kruid de kipfilets met peper en zout. Bak ze in een pan met olijfolie 5 minuten aan beide kanten. Haal het vlees uit de pan en snij het in schuine plakken. Hou het even warm onder aluminiumfolie.
4 Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5 Verwarm de aardappeltjes samen met de boontjes in een pan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
6 Giet de pasta af en meng met de aardappeltjes en de boontjes, de peterselie en het basilicum. Doe er ten slotte ook de plakjes kip bij. Meng en verdeel over de borden. Werk af met parmezaanschilfers en serveer.
Pasta met aardappelen en boontjes is een recept van Libelle Lekker