Saliekip met wortelen en peultjes

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schraap de wortelen (laat er wat loof aan). Spoel de peultjes.
  • 2 Maak in het vel van de kipfilets enkele inkepingen. Stop er de salieblaadjes tussen. Kruid met peper en zout.
  • 3 Bak de kip gaar en goudbruin in boter, eerst op de velkant, daarna op de andere kant. Hou warm in aluminiumfolie.
  • 4 Voeg 1 el boter toe aan het braadvocht en stoof de wortelen en de peultjes beetgaar. Blus met de wijn en kook op hoog vuur tot de alcohol verdampt is. Breng op smaak met peper, zout, citroensap en een snuifje suiker.
  • 5 Serveer de kip met de gestoofde groenten. Werk af met peterselie.

Saliekip met wortelen en peultjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gado gado met kroepoek
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept