1 Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de wortelen schoon, en laat er wat groen aan. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
2 Kruid het vlees met peper en zout en schroei het rondom dicht in olie. Leg het in een ovenschaal en zet 12 minuten in de oven. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
3 Blus de braadschaal met de cognac en schraap de bakresten los. Schenk de room erbij en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
4 Snij het vanillestokje open, schraap de zaadjes bij de melk en breng aan de kook. Doe er de aardappelen en de boter bij en pureer.
5 Fruit de gember en kardemom even in boter. Voeg de wortelen toe en bak ze kort mee. Blus met het sinaasappelsap. Kruid met cayennepeper en zout. Dek af en laat garen.
6 Serveer het vlees met de cognacsaus, wortelen en vanillepuree.
Varkenshaasje met cognacsaus is een recept van Libelle Lekker