Varkenshaasje met cognacsaus

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de wortelen schoon, en laat er wat groen aan. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • 2 Kruid het vlees met peper en zout en schroei het rondom dicht in olie. Leg het in een ovenschaal en zet 12 minuten in de oven. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
  • 3 Blus de braadschaal met de cognac en schraap de bakresten los. Schenk de room erbij en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Snij het vanillestokje open, schraap de zaadjes bij de melk en breng aan de kook. Doe er de aardappelen en de boter bij en pureer.
  • 5 Fruit de gember en kardemom even in boter. Voeg de wortelen toe en bak ze kort mee. Blus met het sinaasappelsap. Kruid met cayennepeper en zout. Dek af en laat garen.
  • 6 Serveer het vlees met de cognacsaus, wortelen en vanillepuree.

Varkenshaasje met cognacsaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde kalfsoesters met cognacsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenravioli in romige cognacsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasstukjes in cognacsaus
0 min
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept