1 Schil de asperges en breek het harde uiteinde af. Spoel de dragon en hou 4 takjes apart. Rist van de rest de blaadjes van de steeltjes en snipper ze fijn.
2 Kook de asperges 10 minuten in gezouten water. Haal ze uit het water en snij ze in stukjes. Bewaar het kookvocht.
3 Pel en snipper de ui en de sjalot. Stoof ze glazig in boter. Bestrooi met de bloem en laat even sudderen. Overgiet al roerend met 800 ml van het kookvocht van de asperges. Doe er de asperges en gehakte dragon bij en laat 15 minuten koken.
4 Neem de soep van het vuur af en mix ze fijn. Doe er al mixend de melk bij. Kruid met peper en zout, zet weer op het vuur en laat nog 10 minuten koken. Roer geregeld.
5 Roer de room door de soep en verdeel ze over kommetjes. Werk af met een takje dragon.
Aspergeroomsoep met dragon is een recept van Libelle Lekker