1 Maak de groenten schoon. Breek de houtige onderkant van de asperges en snij ze schuin in stukjes. Snij 1 lente-ui in fijne ringetjes, de andere in schuine stukken. Verwijder de harde steeltjes van de spinazie en hak de blaadjes grof.
2 Kook de peultjes en de doperwten in ongeveer 4 minuten beetgaar in gezouten water. Schep ze eruit en hou ze warm onder aluminiumfolie. Kook in hetzelfde kookvocht de asperges 3 minuten, laat uitlekken en hou ze warm.
3 Roerbak de stukjes lente-ui 1 minuut in olie. Voeg de spinazie toe en roerbak nog 1 minuut. Schenk er de room bij en laat 2 minuten inkoken. Voeg de rest van de groenten toe en verwarm. Breng op smaak met peper en zout.
4 Kook de pasta beetgaar. Trek of snij de mozzarella in stukjes.
5 Meng de pasta met de groenten en de mozzarella. Werk af met gesnipperde lente-ui en serveer meteen.
Penne met groene groenten is een recept van Libelle Lekker