1 Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de preiwitten en spoel ze. Blancheer ze 4 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en uitlekken.
2 Halveer de plakken ham. Leg een halve preistengel op een halve plak ham en rol op. Maak zo de rest van de preirolletjes en bak ze rondom goudbruin in een koekenpan. Leg ze in een ovenschaal en schuif ze ±10 min. in de oven.
3 Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij ze in blokjes. Pel en hak de knoflook. Fruit hem glazig in een scheutje olie en doe er de tomatenblokjes bij. Roerbak 1 minuut. Blus met de wijn en de groentebouillon. Kruid met peper en zout. Laat nog 2 minuten koken.
4 Haal de preirolletjes uit de oven en lepel er de saus over. Werk af met een lepel zure room en een takje peterselie.
Preirolletjes in tomatensaus is een recept van Libelle Lekker