1 Verwarm in een steelpannetje de kokosmelk met het sinaasappelsap, de honing en het limoensap. Roer het maïszetmeel los in een beetje koud water en doe het bij de kokosmelk. Laat 2 minuten zacht koken en roer voortdurend. Kruid met kerriepoeder en zout. Laat afkoelen.
2 Spoel het witloof, verwijder het bittere hart onderaan en maak de blaadjes los.
3 Halveer de avocado’s. Lepel het vruchtvlees uit de schil en snij het in partjes. Besprenkel ze meteen met citroensap. Halveer de granaatappel en haal de pitten eruit.
4 Kruid de kipreepjes met peper en zout en bak ze 5 minuten in een scheutje olie.
5 Verdeel het witloof en het avocadovlees over diepe borden. Leg er de warme kipreepjes bij en lepel er de dressing over. Werk af met granaatappelpitten.
Kip met avocado-witloofsalade is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Gebraden kip, witloofsalade met rucola en sinaasappel