1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil alle groenten. Snij ze in hapklare stukken en halveer de zilveruitjes.
2 Leg de groenten op een bakblik en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep goed door elkaar zodat alle groenten een laagje olie krijgen. Dit gaat het beste gewoon met je handen.
3 Rooster de groenten 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven. Kleuren ze te snel, dek ze dan af met aluminiumfolie.
4 Maak dan de saus. Verwarm de bouillon met de tijm, rozemarijn, laurier en de peperbolletjes en laat op een zacht vuurtje trekken. Pel en snipper de sjalotjes. Stoof ze glazig in een pan met boter. Blus met de wijn en laat droogkoken. Doe er dan de gezeefde bouillon bij en de room. Laat inkoken tot de helft. Kruid met peper en zout. Doe er de parmezaan bij en mix schuimig.
5 Verdeel de geroosterde groenten over de borden en werk af met een lepeltje parmezaanjus en wat blaadjes dragon.
Geroosterde groenten met parmezaanjus is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauwtaartje met geplette bloemkool, Parmezaanjus en garnalen