1 Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat even uitdampen. Stamp de aardappelen met een scheutje melk en een klontje boter tot puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng de pickles door de puree.
2 Week vier houten satéstokjes 10 minuten in water. Snij het varkenshaasje in 8 medaillons van gelijke dikte, bv. 3 à 4 cm. Wikkel rond elk stukje vlees een plakje spek. Rijg het vlees aan de spiesjes. Gril ze ongeveer 4 tot 5 minuten per kant in een grillpan.
3 Maak de asperges schoon en stoom ze beetgaar. Hou even warm. Rooster het broodkruim in een pan. Voeg het pepertje toe en zet opzij. Smelt de boter en voeg de peterselie toe.
4 Verdeel het vlees en de asperges over warme borden. Overgiet de asperges met de gesmolten boter en bestrooi met de crumble van broodkruim en chilipeper. Serveer met de pickles-puree.
Varkensmedaillons met groene asperges is een recept van Libelle Lekker