Varkensmedaillons met groene asperges

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat even uitdampen. Stamp de aardappelen met een scheutje melk en een klontje boter tot puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng de pickles door de puree.
  • 2 Week vier houten satéstokjes 10 minuten in water. Snij het varkenshaasje in 8 medaillons van gelijke dikte, bv. 3 à 4 cm. Wikkel rond elk stukje vlees een plakje spek. Rijg het vlees aan de spiesjes. Gril ze ongeveer 4 tot 5 minuten per kant in een grillpan.
  • 3 Maak de asperges schoon en stoom ze beetgaar. Hou even warm. Rooster het broodkruim in een pan. Voeg het pepertje toe en zet opzij. Smelt de boter en voeg de peterselie toe.
  • 4 Verdeel het vlees en de asperges over warme borden. Overgiet de asperges met de gesmolten boter en bestrooi met de crumble van broodkruim en chilipeper. Serveer met de pickles-puree.

Varkensmedaillons met groene asperges is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde varkensmedaillon met friet en broccoli
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensmedaillons, saus met rozijnen en gedroogde abrikozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gelakte varkensmedaillons met port-saliesaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensmedaillons met appels en pastinaakpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept