Oosters varkenshaasje

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dep het vlees droog en leg het in een schaal.
  • 2 Schil de gember en rasp of snipper hem fijn. Pel en snipper de knoflook. Maak een marinade van de gember met de knoflook, de sojasaus, de wijnazijn en de honing. Voeg de kruiden toe en meng goed.
  • 3 Wentel het vlees in de marinade, zodat het goed bedekt is. Laat minstens een uur marineren in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Bak het rondom aan in olie. Zet zo’n 10 minuten in de oven.
  • 5 Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar ze in een kom met koud water. Verhit de olie met wat sesamolie in een wok. Voeg de knoflook, de gember en de ui toe. Roerbak 5 minuten. Doe de kool en de sojascheuten erbij en roerbak nog even.
  • 6 Giet de noedels af en laat uitlekken. Doe ze bij de wok. Breng op smaak met sojasaus, limoensap en peper. Werk af met flink wat lente-uitjes. Bestrooi met sesamzaadjes. Serveer de plakjes vlees met de noedels en zoete chilisaus.

Oosters varkenshaasje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oosters vispakketje met gewokte andijvie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in exotische saus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met oosters gekruide kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kastanjechampignons met sojasaus en bosui
20 min Bijgerecht
Bekijk recept