1 Pel en snipper sjalot en knoflook. Spoel en snipper de chilipeper. Spoel de prei en snij in fijne ringetjes.
2 Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water.
3 Fruit de chilipeper, sjalot en de helft van de knoflook in hete olie. Stoof de prei mee. Kruid met peper en zout. Meng met de pasta.
4 Verhit half om half boter en olie in een pan. Bak de sint-jakobsvruchten kort aan weerskanten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm.
5 Fruit in dezelfde pan de peterselie en de rest van de knoflook. Roerbak er de schelpjes in tot ze opengaan. Kruid met peper en zout. Blus met de wijn en laat even inkoken.
6 Meng de schelpjes met de pasta en werk af met de sint-jakobsvruchten en plukjes peterselie.
Spaghetti met coquilles en venusschelpen is een recept van Libelle Lekker