Sint-jakobsvruchten, witloof en pancetta

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak het witloof schoon. Snij het in de lengte doormidden.
  • 2 Bak het witloof aan in wat hete olie. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de suiker. Laat zachtjes garen, keer af en toe om.
  • 3 Verwarm in een pannetje 200 g boter tot ze lichtjes kleurt en wat schuimt. Roer er het citroensap en de kappertjes door. Laat 1 minuut koken. Hou warm.
  • 4 Verwarm de rest van de boter en wat olijfolie. Bak de sint-jakobsvruchten kort aan beide kanten goudbruin. Neem ze uit de pan en hou warm. Bak in dezelfde pan de pancetta en de salie knapperig.
  • 5 Verdeel het witloof en de sint-jakobsvruchten over de borden. Schep er de saus bij en werk af met pancetta en salie.

Sint-jakobsvruchten, witloof en pancetta is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept