1 Maak de worteltjes schoon. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Snij de bieslook in ringetjes. Breek het harde gedeelte van de asperges en halveer ze. Halveer ook de visfilets. Kruid met peper en zout en bedruppel de vis met citroensap.
2 Verhit de helft van de boter in een pan en fruit daarin de helft van de sjalotten glazig. Voeg de wortelen toe en laat ze 5 minuten zachtjes garen. Kruid met peper en zout. Voeg de asperges toe en laat 5 minuten mee garen. Giet de helft van de wijn en de helft van de kippenbouillon erbij en laat 5 minuten zachtjes sudderen.
3 Fruit de rest van de sjalotten in de rest van de boter in een pan. Leg de visfilets in de pan en overgiet met de rest van de wijn en de bouillon. Laat onder deksel 5 minuten stoven.
4 Doe de erwten bij de rest van de groenten en laat nog 3 minuten sudderen. Meng de room erdoor en breng op smaak.
5 Lepel het groentepannetje op de borden en leg er de visfilets op. Bestrooi vervolgens met bieslook en serveer meteen.
Pollak met lentegroenten is een recept van Libelle Lekker