1 Verwarm de oven voor op 150°C. Splits de eieren. Meng de zachte boter met de suiker en roer tot een romig geheel zonder korreltjes. Roer er de eidooiers, de melk, de gezeefde bloem en het bakpoeder door. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
2 Verdeel het beslag in twee gelijke porties. Voeg bij een deel de vanille-essence, bij het andere het cacaopoeder en de oploskoffie.
3 Schep het vanillebeslag in een goed ingevette en bebloemde cakevorm. Schep er het chocoladebeslag op.
4 Bak de cake 45 à 50 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat eerst 5 minuten afkoelen in de vorm en dan verder op een rooster.
5 Breng de room tot tegen de kook aan en giet de hete room op de geraspte chocolade. Voeg de boter toe en roer het geheel mooi glad. Lepel het chocoladeglazuur over de volledig afgekoelde cake en laat opstijven.
Choco-vanillecake met espresso is een recept van Libelle Lekker