Choco-vanillecake met espresso

10
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Splits de eieren. Meng de zachte boter met de suiker en roer tot een romig geheel zonder korreltjes. Roer er de eidooiers, de melk, de gezeefde bloem en het bakpoeder door. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
  • 2 Verdeel het beslag in twee gelijke porties. Voeg bij een deel de vanille-essence, bij het andere het cacaopoeder en de oploskoffie.
  • 3 Schep het vanillebeslag in een goed ingevette en bebloemde cakevorm. Schep er het chocoladebeslag op.
  • 4 Bak de cake 45 à 50 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat eerst 5 minuten afkoelen in de vorm en dan verder op een rooster.
  • 5 Breng de room tot tegen de kook aan en giet de hete room op de geraspte chocolade. Voeg de boter toe en roer het geheel mooi glad. Lepel het chocoladeglazuur over de volledig afgekoelde cake en laat opstijven.

Choco-vanillecake met espresso is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Honingkoffie met cacaoboompje
10 min-
Bekijk recept
Espresso met kaneelijs
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept

Gemarmerde choco-aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Rolgebak met choco
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecharlotte met aardbeien
55 min- Nagerecht
Bekijk recept
De whoopies van Zwarte Piet
Snack
Bekijk recept