1 Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een vierkant brownieblik (20 x 20 cm) met bakpapier. Laat 300 g van de witte chocolade au bain-marie smelten met de boter.
2 Mix in een beslagkom de suiker luchtig met de eieren, voeg het vanille-aroma toe en spatel er de zelfrijzende bloem door. Schep dan de gesmolten witte chocolade door het beslag.
3 Hak de resterende 100 g chocolade grof, roer door het beslag en schep het beslag in het brownieblik.
4 Bak 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het gebak afkoelen in het bakblik. Ontvorm. Hak de noten grof en strooi ze over het gebak. Smelt wat extra chocolade au bain-marie en trek er lijntjes mee over het gebak. Laat opstijven. Bestuif met bloemsuiker en snij tot slot de koek in stukken van 5 x 5 cm.
Blondies met macadamianoten is een recept van Libelle Lekker