1 Pel de sjalotten en snij ze in ringen. Pel de knoflookteentjes en snij ze in fijne plakjes. Kleur de sjalot met de knoflook goudgeel in 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met de poedersuiker en laat lichtjes karamelliseren.
2 Spoel en droog de tomaten, snij ze in kwartjes. Doe ze bij in de pan. Blus met de wijn en de balsamicoazijn. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen tot lauwwarm. Voeg de gehakte olijven toe. Breng op smaak met peper en zout.
3 Dep de skrei droog. Kruid met peper en een beetje zout. Wikkel elke filet in een plakje ham. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de vis op zacht vuur gaar, ongeveer 6 tot 8 minuten per kant. Verdeel de vis en de tomatensalade over de borden. Werk af met basilicumblaadjes.
4 De gerookte ham kun je vervangen door plakjes pancetta.
Skrei in een hamjasje met tomatensalade is een recept van Libelle Lekker