Meringue met mango-ijs

4
10 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 zet de oven op 80°C. Leg bakpapier op een bakplaat.
  • 2 Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. doe er geleidelijk aan de kristalsuiker bij. spuit op het bakblik 4 taartjes van 7 cm diameter. zet in de oven en laat
  • 230 uur drogen. zet de temperatuur op 220°C en laat nog 3 minuten kleuren. Laat afkoelen.
  • 3 schil de mango, snij het vruchtvlees van de pit af en snij het in blokjes. meng 2 el ervan met het citroensap. pureer de rest.
  • 4 splits de eieren. Klop de dooiers met de poedersuiker schuimig in een warmwaterbad. zet de kom in koud water en klop nog even verder. Hou apart.
  • 5 Klop de room stijf en meng met de mangopuree. Klop de eiwitten stijf en spatel ze erdoor. zet 4 uur in de vriezer.
  • 6 verdeel de meringues over de borden. schep er een bolletje ijs op en werk af met mango en munt.

Meringue met mango-ijs is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringue met reuzenpompoen
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Mini citroen meringue taartjes
Bekijk recept