Kip met witte wijn, morieljes en kervel

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de morieljes een kwartier of langer in warm water; hou daarna het weekvocht apart. Kruid de kip met peper en zout. Pel en snipper de sjalotten heel fijn en fruit ze glazig in de helft van de boter. Voeg de kip en de wijn toe en zet het deksel op de pan. Laat 15 minuten garen. Voeg 4 el weekvocht van de paddenstoelen toe en laat nog 30 minuten verder sudderen.
  • 2 Laat de morieljes uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Bak ze 3 minuten in de rest van de boter.
  • 3 Haal de kip uit de pan. Voeg de room en de morieljes toe, roer om en laat een beetje inkoken.
  • 4 Haal de pan van het vuur. Roer de eidooier los met enkele eetlepels saus en doe het mengsel weer in de pan. Meng goed met de rest van de saus. Zet weer op het vuur en laat de saus al roerend binden – maar niet meer koken. Werk af met een handje kervel en serveer.

Kip met witte wijn, morieljes en kervel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mozzarella met kruim van pijnboompitten en tomatenjam
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade van King Crab met mayonaise, ansjovis en groene sla
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept