1 Verwarm de oven op 200°C. Pel de knoflook en de ui en snipper fijn. Maak de selder schoon en snij in stukken. Verhit 2 el olie in een kookpan en fruit de groenten kort. Blus met de witte wijn, kruid met peper en zout en voeg de saffraan toe.
2 Dep de vis droog en kruid met peper en zout. Leg de vis op een groot stuk bakpapier. Haal de groenten uit het kookvocht en verdeel ze over de vis. Doe er ook een scheutje kookvocht bij en vouw het papier tot een papillot. Bind de eindjes vast met keukentouw. Leg de pakketjes in een bakblik en laat in 15 minuten garen in de oven.
3 Maak de mosselen schoon en verwijder de baarden. Gooi geopende mosselen weg. Verhit wat olie in een pan en laat onder deksel 6 minuten stoven, tot de schelpen open zijn; gooi niet geopende exemplaren weg. Haal alle mosselen uit hun schelp.
4 Haal de vis uit de oven, open de pakketjes en leg er de mosselen bij. Garneer de vis met de basilicumblaadjes en serveer meteen.
Vispapillot met mosseltjes is een recept van Libelle Lekker