1 Meng het gehakt met de sjalot, de chilipeper, de helft van de knoflook, het ei, het paneermeel, peper en zout. Vorm er hamburgers van en laat ze 20 minuten rusten in de koelkast.
2 Rasp een halve komkommer, doe in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Meng met de yoghurt, de rest van de knoflook, de komijn, peper en zout.
3 Pel en snipper de ui. Hal 1 eetlepel oregano. Ontpit de tomaten en de overblijvende komkommer, snij ze in blokjes. Hou wat tomaat apart voor de burgers, meng de rest met de komkommer, ui, gehakte oregano, 2 el olijfolie, 1 el wittewijnazijn, peper en zout.
4 Bak de lamsburgers goudbruin in olijfolie.
5 Snij de broodjes open. Bestrijk ze met wat tzatziki. Beleg ze met de rucola, een lamsburger en tomaatblokjes. Verdeel er de feta over en werk af met oregano. Serveer met de tomatensalade en de rest van de tzatziki.
Lamsburger met tomaat en tzatziki is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)