Gevulde uien met buikspek

4
60 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de uien en snij er de kapjes af. Hol ze voorzichtig uit: de twee of drie buitenste rokken moeten blijven zitten.
  • 2 Doe het uitgehaalde vruchtvlees van de ui in een keukenmachine met het in stukjes gesneden buikspek. Mix goed fijn en breng op smaak met peper.
  • 3 Pluk de blaadjes salie van het takje af. Hak 2 blaadjes heel fijn en meng ze door de ui-spekvulling. Bewaar de rest van de blaadjes voor de afwerking.
  • 4 Verdeel de vulling over de uien en wikkel er een plakje ontbijtspek rond. Zet ze in een ovenschaal en overgiet met een beetje olijfolie.
  • 5 Bak de uien 1 uur in de voorverwarmde oven. Werk af met de blaadjes salie.

Gevulde uien met buikspek is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Babi pangang à la Jansen
2 uur-
Bekijk recept
Char Siu (rood Chinees buikspek)
2 uur-
Bekijk recept
Langzaamgegaard five spice buikspek
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Buikspek met salade van jonge groenten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept