1 Verwarm de oven voor op 150°C. Boen de aardappelen schoon. Kook ze 10 minuten in de schil en laat afkoelen. Snij ze in blokjes en bak ze in boter. Kruid met peper en zout.
2 Snij de varkenshaasjes in de lengte op en tot een grote lap. Beleg ze met kaas en ham, rol op en bind vast met keukentouw.
3 Bak het vlees aan in boter en leg ze in een beboterde ovenschaal. Schuif 15 à 20 minuten in de oven. Blus de pan met de bouillon en laat flink inkoken.
4 Bak de champignons in boter. Doe ze samen met de room bij de bouillon en laat nog even koken. Kruid met peper en zout.
5 Maak het witloof schoon en snij het in de lengte doormidden. Stoof het aan in boter. Bestrooi met peper, zout en eventueel wat suiker. Dek af en laat verder garen.
6 Serveer het varkenshaasje in plakken, met de aardappelen, het witloof en de saus.
Gevuld varkenshaasje met champignonsaus is een recept van Libelle Lekker