Zalmtartaar met gebakken sint-jakobsvrucht

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de zalmfilet en de gerookte zalm met een scherp mes in heel fijne blokjes. Meng met 1/4 el gehakte dille, olijfolie, limoensap, peper en een beetje zout.
  • 2 Klop de slagroom op en meng met de zure room. Roer er de rest van de dille door en breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Verdeel de dilleroom over mooie glaasjes en schep er de zalmtartaar bovenop. Dit kun je vooraf doen en in de koelkast bewaren tot je het hapje serveert.
  • 4 Verwijder het buitenste blaadje van de stengels citroengras en halveer ze in de lengte. Snij er een puntje aan en prik op elk ‘spiesje’ een sint-jakobsvrucht. Bak ze in een pan met olijfolie goudbruin en kruid met peper en zout.
  • 5 Werk de zalmtartaar af met wat tuinkers en een broodsterretje. Serveer elk glaasje met een sint-jakobsspiesje.

Zalmtartaar met gebakken sint-jakobsvrucht is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Carpaccio van sint-jakobsvruchten en aardpeer met truffel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Samosa’s van sint-jakobsvruchten en ganzenleverpastei
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van sint-jakobsvrucht met ganzenlever
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sushi’s van spinazie met in mandarijnensap gemarineerde zalm
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zalmtartaar met rucolaolie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cannelloni van rammenas en zalmtartaar
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van twee soorten zalm
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warmgerookte zalmtartaar met kappertjesvinaigrette en veldsla
20 min Voorgerecht
Bekijk recept