1 Maak de pompoen schoon, verwijder de zaadjes en snij hem in dunne plakjes. Stoom ze 15 minuten.
2 Pel en hak de ui. Stoof ‘m glazig in olijfolie. Voeg er het gehakt aan toe en bak het rul. Kruid met peper en zout.
3 Kook de lasagnevellen voor en laat ze uitlekken op een keukenhanddoek. Verwarm de oven voor op 210°C.
4 Smelt de boter, roer er de bloem door en laat goed heet worden. Klop er de melk door en laat al roerend indikken op een laag vuur. Roer de kaas door de saus en kruid met peper en zout.
5 Vet een ovenschaal in met olijfolie. Vul ze met pompoen, gehakt en lasagnevellen, in afwisselende laagjes. Overgiet met de kaassaus en zet nog 20 minuten in de oven, tot de kaassaus mooi goudbruin kleurt.
Lasagne met lamsvlees en pompoen is een recept van Libelle Lekker