Witte chocolademousse met gekonfijte aardappel

6
0 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de gelatineblaadjes in koud water. Smelt de chocolade au bain-marie op 45°C. Voeg er een scheutje melk aan toe en een scheutje Grand Marnier.
  • 2 Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in een beetje lauwe melk. Voeg die dan bij de warme chocolade.
  • 3 Laat de chocolade een halfuur afkoelen. Klop ondertussen de room half op. Spatel de opgeklopte room daarna voorzichtig door de afgekoelde chocolade.
  • 4 Klop de eiwitten stijf. Spatel ze door de chocolade. Laat opstijven in de koelkast
  • 5 Konfijt nu de aardappel. Schil de aardappel en snij hem in brunoise (blokjes). Spoel de sinaasappel en schil ’m flinterdun (zonder wit). Snij de schil in heel fijne reepjes.
  • 6 Breng 100 ml water aan de kook met een beetje vanillesuiker en een snuifje zout. Giet het over de 300 g suiker en laat op het vuur zachtjes smelten. Haal van het vuur af en leg er de aardappelblokjes in. Laat dan 3 uur konfijten, op de laagste stand van het vuur.
  • 7 Breng een pannetje met water aan de kook. Blancheer er de reepjes schil in en laat uitlekken. Giet er de (lauwe) glucose over. Rooster de pistachenoten kort. Snij de verse vijgen in partjes.
  • 8 Dresseer de borden. Lepel de chocolademousse op het bord en werk af met verse vijgen, rode basilicumcress, zeste van sinaasappel, gehakte pistachenoten en brunoise van aardappel

Witte chocolademousse met gekonfijte aardappel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept