Varkenshaasje met veenbessen en ananas

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Snij het vlees horizontaal open.
  • 2 Meng de helft van de veenbessen met 1 el honing en 1 el tijm. Verdeel het mengsel over het vlees, kruid met peper en zout en vouw dicht. Maak vast met keukentouw of prikkers.
  • 3 Kruid het vlees rondom met peper en zout. Bak het aan in olie, doe het in een ovenschaal en zet het 25 minuten in de oven.
  • 4 Schil de ananas, snij in stukken en stoof ze in 1 el boter, met de rest van de veenbessen. Voeg 1 el honing toe en laat karamelliseren.
  • 5 Blus het fruit met de wijn en de fond. Laat inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout.
  • 6 Serveer het vlees met de ananassaus. Lekker met gestoomde aardappels.

Varkenshaasje met veenbessen en ananas is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept