Pompoenstoemp met merguez en tomatencompote

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in licht gezouten water.
  • 2 Snij de pompoen in blokjes en kook ze gaar in licht gezouten water.
  • 3 Giet de aardappelen en de pompoen af en laat even uitdampen. Stamp ze fijn en meng ze door elkaar. Maak de puree aan met de zure room, nootmuskaat, peper en zout en eventueel ook een klontje boter. roer er de bieslookringetjes door.
  • 4 Pel en ontpit de tomaten. Snij ze in grove stukken. Pel en hak de sjalot en knoflook. Verhit de olie in een pan en stoof er de sjalot en knoflook in aan. Voeg de stukjes tomaat toe en de honing, en leg het takje rozemarijn in de pan. laat op een zacht vuurtje de tomaten ongeveer 20 minuten ‘smelten’. roer geregeld om. Het moeten stukjes blijven.
  • 5 Bak de worstjes in een pan met boter en serveer ze met de stoemp. Geef er de tomatencompote bij.

Pompoenstoemp met merguez en tomatencompote is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pangasiusfilet met venkel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met artisjok
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke Tomatencompote
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Artisjokken Met Blauwschimmelkaas Op Tomatencompote
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

pompoenstoemp
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Chipolata, pompoenstoemp en savooikool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept