Varkensgebraad met citroen

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C.
  • 2 Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het rondom dicht in olie (in een pan die in de oven kan). Haal het even uit de pan.
  • 3 Bak in dezelfde pan de sjalotten lichtbruin in wat extra olie. Overgiet met de bouillon. Leg er het vlees weer in. Halveer 2 citroenen en doe ze erbij, samen met enkele blaadjes laurier.
  • 4 Zet de pan 1,5 uur in de oven: draai het vlees elke 20 minuten om en bedruip het met de braadjus (doe er eventueel extra bouillon bij).
  • 5 Schil de derde citroen flinterdun en snij de schil in reepjes. Pers de vrucht uit en meng het sap met de honing. Bestrijk er het vlees mee, 20 minuten voor het einde van de gaartijd. Kleurt het vlees niet mooi goudbruin, zet dan, als het bijna klaar is, de oven wat hoger.
  • 6 Haal het vlees uit de oven, kruid nogmaals met peper en zout en werk af met citroenschil. Lekker met een slaatje en kroketten.

Varkensgebraad met citroen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van drie soorten vlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept