2 Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het rondom dicht in olie (in een pan die in de oven kan). Haal het even uit de pan.
3 Bak in dezelfde pan de sjalotten lichtbruin in wat extra olie. Overgiet met de bouillon. Leg er het vlees weer in. Halveer 2 citroenen en doe ze erbij, samen met enkele blaadjes laurier.
4 Zet de pan 1,5 uur in de oven: draai het vlees elke 20 minuten om en bedruip het met de braadjus (doe er eventueel extra bouillon bij).
5 Schil de derde citroen flinterdun en snij de schil in reepjes. Pers de vrucht uit en meng het sap met de honing. Bestrijk er het vlees mee, 20 minuten voor het einde van de gaartijd. Kleurt het vlees niet mooi goudbruin, zet dan, als het bijna klaar is, de oven wat hoger.
6 Haal het vlees uit de oven, kruid nogmaals met peper en zout en werk af met citroenschil. Lekker met een slaatje en kroketten.
Varkensgebraad met citroen is een recept van Libelle Lekker