1 Verhit boter in een pan, kruid het vlees en bak de ossenhaas naar smaak. Laat nog enkele minuten rusten onder aluminiumfolie.
2 Laat boter smelten en bak de sjalotjes, knoflook en paddenstoelen. Blus met de wijn en laat tot de helft verdampen. Kruid met peper, zout en tijm en meng de mascarpone erdoor. Schep goed om. Vul enkele dresseerringen met de paddenstoelenmix.
3 Laat boter smelten en bak de sjalotjes, knoflook en paddenstoelen. Blus met de wijn en laat tot de helft verdampen. Kruid met peper, zout en tijm en meng de mascarpone erdoor. Schep goed om. Vul enkele dresseerringen met de paddenstoelenmix.
4 Verhit olie in een steelpannetje en fruit de sjalotjes en de knoflook. Blus met de porto en de rundfond en laat inkoken; roer voortdurend. Schep de mosterd erdoor en voeg een scheutje room toe. Breng op smaak met peper en zout.
5 Snij de ossenhaas in plakjes en serveer met de paddenstoelentimbaaltjes en de saus. Lekker met gebakken aardappelen.
Ossenhaas met bospaddenstoelen en mosterd-portosaus is een recept van Libelle Lekker