Boeuf bourguignon met wortel

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de wijn in een grote kom. Voeg er de groenten, het kruidentuiltje en een mespunt peper aan toe. Leg er het vlees bij. Dek af en laat 1 nacht marineren.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175°C. Dep het vlees goed droog. Braad het kort rondom aan in een mengsel van boter en olie.
  • 3 Bestuif het lichtjes met bloem en kruid met peper en zout. Laat het nog 1 minuut braden, keer het om en om.
  • 4 Leg het in een stoofpot. Doe er de marinade en de groenten bij. Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe en roer om.
  • 5 Zet de pot met deksel in het midden van de oven, gedurende
  • 230 uur. Giet eventueel tussendoor nog wat water bij het vlees, zodat er voldoende stoofvocht is. Werk af met gehakte peterselie. Lekker met gekookte of gestoomde aardappelen.

Boeuf bourguignon met wortel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijk gevulde Boeuf Bourguignon
175 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde côte de boeuf
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf Bourguignon (stoofschotel met wijn en rundvlees)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept