Gebakken zalm met bloemkoolpuree en kruidenolie

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe voor de kruidenolie de fijngehakte kruiden in de keukenmachine. Verwarm de olijfolie met de arachideolie en schenk de olie over de kruiden. Mix ze tot een gladde saus. Wrijf ze daarna door een zeef en zet tot gebruik koel weg.
  • 2 Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Voeg 6 tot 8 minuten voor het einde van de kooktijd ook de bloemkoolroosjes toe. Giet de aardappelen en de bloemkool af. Pureer de aardappelen en bloemkool, samen met de warme melk en 40 g boter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • 3 Kruid de zalmfilets met zout en szechuanpeper. Bak ze in de rest van de boter op zacht vuur in 2 tot 4 minuten gaar. Bedruppel de vis met limoensap. Verdeel de bloemkoolpuree over warme borden en leg er de zalm bovenop. Serveer met een lepeltje frisgroene kruidenolie en een partje limoen.

Gebakken zalm met bloemkoolpuree en kruidenolie is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept