1 Doe voor de kruidenolie de fijngehakte kruiden in de keukenmachine. Verwarm de olijfolie met de arachideolie en schenk de olie over de kruiden. Mix ze tot een gladde saus. Wrijf ze daarna door een zeef en zet tot gebruik koel weg.
2 Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Voeg 6 tot 8 minuten voor het einde van de kooktijd ook de bloemkoolroosjes toe. Giet de aardappelen en de bloemkool af. Pureer de aardappelen en bloemkool, samen met de warme melk en 40 g boter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
3 Kruid de zalmfilets met zout en szechuanpeper. Bak ze in de rest van de boter op zacht vuur in 2 tot 4 minuten gaar. Bedruppel de vis met limoensap. Verdeel de bloemkoolpuree over warme borden en leg er de zalm bovenop. Serveer met een lepeltje frisgroene kruidenolie en een partje limoen.
Gebakken zalm met bloemkoolpuree en kruidenolie is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei