Varkensgebraad met boontjes

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200° C. Kruid het vlees met peper en zout. Bak het rondom aan in olijfolie. Leg het in een braadslee en zet het 30 minuten in de oven.
  • 2 Haal de boontjes af en blancheer ze beetgaar in gezouten water met het bonenkruid. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken in een vergiet.
  • 3 Pel en snipper de ui. Fruit de uisnippers glazig in een beetje olijfolie of een nootje boter. Doe er de boontjes bij. Schep goed om. Kruid met peper en zout. Hou ze warm op een zacht vuur.
  • 4 Vermeng de mosterd en de vloeibare honing met 1 kl olijfolie. Bestrijk er het gebraad mee. Zet het 3 minuten onder de hete grill.
  • 5 Serveer in fijne plakken, met de boontjes en gebakken aardappelen.

Varkensgebraad met boontjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maisstamppot met paprika en boontjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van drie soorten vlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept