1 Verwarm de oven voor op 175° C. Kruid de stukken kip met peper en zout. Braad ze rondom aan in hete olie en/of boter. Leg ze in een braadslee en zet ze 25 minuten in de warme oven.
2 Pel en snipper de sjalot. Blancheer de tuinbonen 3 minuten in gezouten water met het bonenkruid. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken. Fruit de helft van de sjalot glazig in een beetje boter of olie. Doe er de tuinbonen bij. Kruid met peper en zout. Hou warm op een zacht vuur.
3 Doe de rest van de sjalot in een pannetje met de bouillon en de dragon. Laat tot de helft inkoken. Zeef de sjalotsnippers en druk ze uit.
4 Breng de saus weer aan de kook met de room. Laat 2 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
5 Leg de kip en bonen op een bord. Lepel er de saus bij. Serveer met gekookte aardappelen.