Irish stew

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Braad de blokjes lamsvlees rondom aan in wat olie.
  • 2 Spoel de selderij en snij hem in boogjes. Pel en snipper de uien. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Doe de uien en de wortelen bij het vlees. Roerbak enkele minuten op hoog vuur. Giet er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Voeg de selderij toe. Draai het vuur laag en laat afgedekt 1,5 uur sudderen.
  • 3 Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Pel en ontpit de tomaten, hak ze grof. Schep de aardappelen en de tomaten door het vlees. Laat nog 30 minuten koken.
  • 4 Kook de tarwegraantjes in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat even uitlekken. Voeg de tarwekorrels en de gehakte peterselie bij het vlees. Warm nog even door en serveer.
  • 5 Kook de tarwegraantjes in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat even uitlekken. Voeg de tarwekorrels en de gehakte peterselie bij het vlees. Warm nog even door en serveer.

Irish stew is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Stew van konijn met cranberrycompote
2u45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Five miner’s stew - Rundsragout met wortelen en pastinaak
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Engelse stew met aardappel en bacon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Irish stew
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Meringues met ijs en Irish-coffeeroom
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Koken met koffie: Irish coffee, Koffiegranita en Mokkamelk
20 min
Bekijk recept
Irish coffee-variaties
12 min
Bekijk recept
Engelse kaasfondue
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept