1 Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Leg het rundvlees in een platte schaal. Giet er 1 liter rode wijn over. Voeg het kruidentuiltje, de uien, de knoflook, de wortelen en een snuifje nootmuskaat toe. Stop de kruidnagels en de peperbolletjes eventueel in een zakje van neteldoek, doe het bij de marinade. Schep alles goed om. Laat afgedekt 1 nacht marineren in de koelkast.
2 Haal het vlees en de spekblokjes uit de marinade. Dep goed droog met keukenpapier. Verhit de boter en de olie in een braadpan. Braad de stukken vlees met de spekblokjes rondom aan. Flambeer met cognac.
3 Schep de groenten uit de marinade en laat uitlekken. Doe ze erbij in de pan en stoof kort mee. Giet er het marinadevocht en de rest van de wijn bij. Kruid met peper en zout. Laat afgedekt 4 uur stoven op een zeer zacht vuurtje.
4 Voeg 15 minuten voor het einde van de kooktijd de pruimen toe en stoof ze nog even mee. Serveer goed heet, met rijst of stokbrood.