Rundvlees in rode wijn

6
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Leg het rundvlees in een platte schaal. Giet er 1 liter rode wijn over. Voeg het kruidentuiltje, de uien, de knoflook, de wortelen en een snuifje nootmuskaat toe. Stop de kruidnagels en de peperbolletjes eventueel in een zakje van neteldoek, doe het bij de marinade. Schep alles goed om. Laat afgedekt 1 nacht marineren in de koelkast.
  • 2 Haal het vlees en de spekblokjes uit de marinade. Dep goed droog met keukenpapier. Verhit de boter en de olie in een braadpan. Braad de stukken vlees met de spekblokjes rondom aan. Flambeer met cognac.
  • 3 Schep de groenten uit de marinade en laat uitlekken. Doe ze erbij in de pan en stoof kort mee. Giet er het marinadevocht en de rest van de wijn bij. Kruid met peper en zout. Laat afgedekt 4 uur stoven op een zeer zacht vuurtje.
  • 4 Voeg 15 minuten voor het einde van de kooktijd de pruimen toe en stoof ze nog even mee. Serveer goed heet, met rijst of stokbrood.

Rundvlees in rode wijn is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse runderreepjes
15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept