1 Spoel de tomaten, snij ze in vier en haal er de pitjes uit. Snij het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof de groenten aan in 1 el olijfolie. Zet even opzij.
2 Spoel de kruiden en dep droog, pluk de blaadjes van de stengels. Hou enkele blaadjes basilicum apart voor de afwerking. Hak de rest van de kruiden fijn.
3 Verkruimel het toastbrood in de keukenmachine tot paneermeel. Meng er de fijngehakte kruiden door. Laat lichtjes kleuren in een pan met de rest van de olijfolie.
4 Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Vermeng de spaghetti met de groenten en de helft van de kruidencrumble. Kruid met peper en zout. Schep de pasta in diepe borden. Bestrooi met de rest van de kruidencrumble en werk af met basilicum.
Spaghetti met kruidencrumble is een recept van Libelle Lekker