1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm (18 cm diameter) in met boter en bestuif met bloem.
2 Klop de eieren met de suiker tot een dikke, witte massa die drie keer in volume toegenomen is. Smelt de 80 g boter. Zeef de bloem met het zout en het cacaopoeder. Spatel deze mix voorzichtig door het eimengsel. Meng er vervolgens de gesmolten boter door.
3 Giet het beslag in de vorm en bak de cake 25 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of hij gaar is. Laat even in de vorm staan, ontvorm daarna en laat helemaal afkoelen op een rooster.
4 Smelt de chocolade voor de mousse au bain-marie of in de microgolfoven. Klop het eiwit met enkele druppels citroensap stijf tot het pieken vormt, klop er lepel voor lepel de suiker door en klop verder tot het eiwit mooi glanst. Spatel het door de gesmolten en lichtjes afgekoelde chocolade en laat opstijven in de koelkast.
5 Snij de cake doormidden en bestrijk de onderste helft met een dun laagje chocolademousse. Haal de steeltjes van de kersen, ontpit ze en leg ze op de mousse. Leg er de bovenste helft van de cake weer bovenop en bestrijk royaal met de rest van de chocolademousse. Werk af met mikadosticks en nog wat kersen met pitjes en steeltjes.