2 Spoel de spinazieblaadjes. Stoof ze aan in het aanhangende water. Laat op een hevig vuur staan tot al het water verdampt is. Doe er de boter bij, kruid met peper en zout. Schep goed om en laat een beetje afkoelen.
3 Laat de tomaatjes uitlekken (bewaar de olie), snij ze in reepjes. Vermeng ze met de spinazie, de hamblokjes en de bieslook. Kruid met peper en zout.
4 Vet een ovenschaal lichtjes in met olijfolie. Vul ze met lasagnevellen, groenten en geraspte mozzarella, in laagjes. Begin en eindig met een vel lasagne.
5 Strooi bovenop een flinke laag mozzarella, vermengd met de gemalen parmezaan. Besprenkel met de olie van de tomaatjes.
6 Zet 15 minuten in de warme oven.
7 Werk af met een plukje vers basilicum.
Lasagne met spinazie en mozzarella is een recept van Libelle Lekker