Kip met venkel en aardappelen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Spoel de gekonfijte citroenen, snij ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Spoel de venkel, verwijder de harde nerf binnenin, en snij in partjes. Schil de aardappelen, snij ze in kwartjes. 
  • 3 Bak de gekruide kippenbouten rondom goudbruin in 1 eetlepel olie. Doe er de uisnippers bij en laat ze kort meebakken. Bestrooi met de ras-el-hanout, schep goed om tot de aroma’s vrijkomen.
  • 4 Schep de kippenbouten en de ui in een tajine (of een ovenschaal met deksel). Blus de braadpan met de bouillon. Breng aan de kook. Doe er de venkel en de aardappelen bij. Laat 5 minuten zacht koken.
  • 5 Schep de venkel, de aardappelen en de bouillon bij de kip. Leg er de citroenen bij. Dek af en zet 40 minuten in de oven.

Kip met venkel en aardappelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept