Spaghetti met mosselen en chilipeper

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1  
  • 2 Spoel de mosselen goed en verwijder de baarden. Gooi beschadigde en geopende exemplaren weg.
  • 3  
  • 4 Spoel en halveer de chilipepertjes, verwijder zaadjes en zaadlijsten, snipper de pepertjes fijn. Pel en snipper de knoflook. Spoel de peterselie en schud goed droog, hak de blaadjes fijn.
  • 5  
  • 6 Verhit de olie in een grote pan en roerbak de knoflook en chilipeper 1 tot 2 minuten. Blus de pan met de witte wijn en 250 ml water. Doe er de mosselen bij, kruid met peper en zout. Laat afgedekt koken op hoog vuur tot de schelpen opengaan.
  • 7  
  • 8 Hou 16 mosselen in hun schelp apart. Haal de overige mosselen uit de schelp.
  • 9   1
  • 0 Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water. Giet af en hussel hem met de mosselen door het mosselkookvocht. Verdeel de pasta over diepe borden. Werk af met peterselie en de apart gehouden mosselen-metschelp. Serveer meteen.

Spaghetti met mosselen en chilipeper is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Quesadilla met ossenworst
15 min Snack
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept