1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het kalkoengebraad met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak het gebraad bruin. Leg in een ovenschaal. Meng de kokosmelk met de vissaus, het limoensap, de currypasta en de suiker. Schenk het mengsel over het gebraad. Zet afgedekt drie kwartier in de oven.
2 dompel de kerstomaten kort in kokend water, spoel ze meteen onder kout water en pel ze. Schil de ananas, verwijder de harde kern en snij het vruchtvlees in blokjes. Schep na twintig minuten bakken de ananas en tomaten bij het kalkoengebraad en laat verder garen in de oven.
3 Spoel het basilicum en schud droog. Hou enkele blaadjes apart en snij en snij de rest in fijne sliertjes. Spoel de chilipeper, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij in fijne reepjes.
4 Snij het kalkoengebraad in mooie plakken. Leg ze in een schaal met de tomaten en de ananas. Werk af met basilicum en chilipeper en serveer.
Thais kalkoengebraad met ananas is een recept van Libelle Lekker