Langoustines met venkel

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Stoom of kook de asperges beetgaar in gezouten water. Laat schrikken in koud water en opdrogen op keukenpapier.
  • 2 Halveer de venkels, verwijder het harde stronkje. Snij de halve knollen in flinterdunne plakjes. Blancheer ze 1 minuut in gezouten water met een scheutje citroensap. Laat schrikken in koud water en opdrogen op keukenpapier.
  • 3 Breng in een diepe pan ruim water aan de kook met 1/2 kl grof zeezout, de zwarte peperbolletjes, de tijm en de laurier. Pocheer verse langoustines 2 minuten, en diepgevroren 4 minuten, tot ze dieproze zijn. Laat uitlekken in een vergiet en pel.
  • 4 Schil de sinaasappel, verdeel ze in partjes en maak ze los van het fijne vliesje. Pers de tweede sinaasappel uit. Meng het sap met de honing, olijfolie en balsamico.
  • 5 Verdeel de venkel, de asperges en de langoustines over de borden. Leg er de sinaasappelpartjes bij. Lepel er wat dressing over. Werk af met peper uit de molen. Serveer lauw of op kamertemperatuur.

Langoustines met venkel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lentesalade van kreeft en langoustines
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Asperge-tagliatelle met langoustines
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Blini’s van zoete aardappelen met langoustines
Snack
Bekijk recept
Paella royal
Hoofdgerecht
Bekijk recept