1 Kruid de kippenlapjes met peper en zout, beleg ze met blaadjes salie en verdeel er een dunne laag gehakt over. Rol ze op en omwikkel ze met ham. Maak vast met keukentouw.
2 Bak de rolletjes rondomrond goudbruin aan in 2 el olijfolie. Blus met de wijn, doe er de fond bij en de tijm. Laat 20 minuten zachtjes garen onder deksel.
3 Hak de ui en knoflook fijn en stoof ze glazig in olijfolie. Voeg de rijst toe en laat 'm glazig worden. Blus met de wijn en voeg pollepel per pollepel de bouillon toe. Laat het vocht volledig verdampen vooraleer je weer wat bouillon toevoegt. Blijf roeren tot de rijst beetgaar is (dat duurt ongeveer 20 minuten). Roer de zeste, peper en zout, de parmezaan en de boter door de risotto, haal de pan van het vuur en laat 5 minuten afgedekt staan.
4 Snij de rollades in plakken. Serveer ze op de risotto en werk af met een blaadje salie.
Kiprollades met salie en ham is een recept van Libelle Lekker